Eldtronen

eldtronenFörfattare: Rick Riordan

Beskrivning: ”Ända sedan de egyptiska gudarna släpptes lösa i vår moderna värld har syskonen Carter och Sadie Kane haft problem. Som arvtagare till Livets hus besitter de magiska förmågor, men nu är deras hittills farligaste fiende ormguden Apep på väg att ta över världen. Om de inte lyckas stoppa honom på bara några få dagar kommer det att innebära slutet för jorden och hela mänskligheten.

För att kunna besegra Apep är Carter och Sadie tvungna att återuppliva solguden Ra en utmaning ingen magiker lyckats med tidigare. Men först av allt måste de leta upp de tre delarna av Ras bok och uttala den magiska formel som krävs. Sökandet tar dem från New York till London, via S:t Petersburg och slutligen till den egyptiska öknen…Ska de hinna förgöra Apep innan han sväljer solen och låter jorden gå under?”

Omdöme: Det är inte det att boken är dålig. Tvärtom, Riordan levererar på samma sätt som alltid och på samma sätt som jag vant mig vid. Men ändå är det här den bok av honom jag tycker minst om.

Det kan vara för att jag inte gillar och connectar till de egyptiska gudarna på samma sätt som de grekiska i Percy Jackson-böckerna. Jag har ju helt enkelt bättre koll på grund av böckerna om grekisk mytologi jag slukade när jag var lite. Det kan också vara att jag gillar Percy, Annabeth och Grover bättre än Carter och Sadie.

Eller, det mest troliga, att jag är så bortskämd med att Riordan alltid underhåller mig att jag helt enkelt blivit lite onödigt kräsen. Snacka om lyxproblem?

Finns på Adlibris, Bokus, CDON och biblioteket och handlaren på stan.

Tack till Modernista för recensionsexemplaret!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s