Maskinblod 3

maskinblod3_omslag_stor-185x300Maskinblod 3 är en novellsamling utgiven av förlaget Affront. Jag skäms lite över hur jäkla länge den legat och väntat på uppmärksamhet. Bättre sent än aldrig kanske? Vi säger väl så.

Det roliga med den här är att den är så otroligt spretig. Vi snackar zombies, änglar, jordens undergång och en stor padda mitt i alltihop. Det är precis det som är charmen med en novellsamling – bredden. Visst är det så att vissa  noveller faller mig mer i smaken än andra. Det är liksom så det funkar.

Ska man lyfta fram några som jag speciellt gillar så är det återigen Oskar Källner och novellen ”Pancasila” som står ut lite extra, jag gillar verkligen temat och har varit nyfiken på novellen ända sedan jag hörde om den i Farfarsparadoxen. Anna Jakobsson Lunds ”Doften av mango” har en så himla bra titel och dessutom står ut lite genom att inte innehålla ett enda rymdskepp men ändå klarar sig rätt bra i boken. Sofie Berthets novell är också lite speciell. Den tyckte jag inte alls om till en början, men så sakta men säkert så fattade jag, och då blev den helt plötsligt en av favoriterna i boken.

Extra kul också med Harald Wägners novell ”Människans odödlighet – vetenskapens sista triumf” från 1913 men som ändå känns klockren idag, inte minst på grund av temat.

Tack till Affront förlag för recensionsexemplaret!

Shoppa den direkt från förlaget!

En reaktion på ”Maskinblod 3

  1. Måste läsa om novellen av Sofie Berthet. Trodde att hennes tidsresarbok Dimensioner var det första jag läste av henne, men tydligen inte. Verkade dock inte gilla novellen eftersom jag inte nämnt den i mina egna omdömen om Maskinblod. Hörde dessutom att det kommer mer från samma värld som Doften av mango! Yeey. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s