Som stjärnor i natten

som-stjarnor-i-nattenFörfattare: Jennifer Niven

Beskrivning: ”Alla är övertygade om att populära Violet Markey räddar skolans ”freak”, Theodore Finch, från att hoppa, den där dagen uppe i skolans klocktorn – men sanningen är egentligen en annan.

Ända sedan hennes syster dog i en trafikolycka har Violets liv varit skevt. När hon lär känna Finch öppnas dörren till något nytt. En tillvaro där allt är möjligt – som rymmer den djupaste sorgen och den största kärleken.

Men samtidigt som Violets värld växer, börjar Finchs värld krympa.”

Omdöme: Jäpp, projekt Skämshögen fortsätter. ”Som stjärnor i natten” är nästa bok att recensera, och det är också en bok som fått väldigt bra kritik på alla möjliga håll. Jag gör som en död fisk och följer strömmen, för det här är väldigt bra. Inte fanihelvetevilketjäklamästerverkbra, men ändå mycket bra. Den har så många kvaliteter, och är väldigt välskriven. Framförallt tycker jag att beskrivningen av Finch är otroligt skickligt gjord och trovärdig.  Båda huvudkaraktärerna porträtteras nyanserat och varsamt, och när man läser Nivens avslutande ord är det tydligt hur nära relation hon har till ämnet.

Fick jag en tår i ögat? Nej, eftersom jag var 102% säker på hur allt skulle gå redan innan jag läst första sidan. Det hindrar ändå inte från att uppskatta hantverket och varmt rekommendera boken, speciellt för att den så ingående tar upp psykisk ohälsa och även hur det kan vara som närstående.

Finns på CDON, Bokus, Adlibris och de vanliga ställena.

Tack till Lilla Piratförlaget för recensionsexemplaret.

En reaktion på ”Som stjärnor i natten

  1. Meh, gråt behöver inte nödvändigtvis komma med överraskningar. Jag visste också, men grät ändå. Tycker fortfarande du borde läsa Leonard Peacock!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s