Det litterära landslaget, YA-style.

Det hör ju liksom till vid stora sportevenemang att man ska ta ut sitt eget drömlag. För att överbrygga den annars så traditionella klyftan mellan de som sportar och vi som.., äh, ni vet… inte direkt fått så många tacklingar så tänkte jag så här dagen innan ÖDESMATCHEN mellan oss och de där från landet där man har majonäs på pommesen ta ut en startelva jag också. Fast med böcker. Det här är ju ändå en blogg om sånt. Ibland.

Jag tänker mig en 4-4-2-taktik. Klassiskt, men ändå effektivt.

Som målvakt behöver vi någon lugn och sansad, men samtidigt reptilsnabb när det gäller. Legend United håller fortfarande ställningarna och är en given placering i målet.

Backlinjen måste kunna jobba koordinerat och kunna täppa till när motståndarlaget anfaller, kunna rensa undan och både ge och ta smällar. Samtidigt måste de kunna skicka upp bollen snabbt till både mittfält och anfallare. En riktigt tung backlinje skulle kunna bestå av norska Korpringarna, Engelsfors BK, Hogwarts Castle och Twilight Sparkles ute på vänsterkanten. Twilight har förvisso några år på nacken och gör förmodligen sin sista match i karriären men kan fortfarande överraska, man vet aldrig. Lite samma gäller för Hogwarts, medan Engelsfors och framför allt nykomlingen Korpringarna kan ha mer spring i benen.

Mittfältet måste jobba hårt åt båda hållen, och vill man vara riktigt effektiv så kan både en och två mittfältare gå upp och stödja anfallet, speciellt på de så viktiga kanterna. Här snackar vi alltså löpstarka spelare, och ingen är väl mer löpstark ute på flanken än Maze Runner FF? På motsatt sida hittar vi det engelskegyptiska Kane Chronicles – de är verkligen överallt hela tiden och helt omöjliga att gissa sig till var de kommer att vara härnäst. Med andra ord en ren mardröm för motståndarlaget. Inre mittfält består av rutinerade IFK Hungerspelen och något otippade PAX IK som har visat en starkt uppåtgående formkurva.

Slutligen har vi ju anfallet – de som är själva spjutspetsen i laget. Här vill vi ha folk som är kreativa, ser öppna ytor, är tekniska och går all in. Vi har ett i mitt tycke väldigt starkt anfallspar i form av Percy Jackson Villa och Peregrines FC.

Vad tror ni? EM-guld eller tre raka förluster?

 

7 reaktioner på ”Det litterära landslaget, YA-style.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s