David leker spågubbe

Myrna Loy vintagegal.tumblr.comSom jag sa i måndags, vi kan väl plocka fram spåkulan för att se vad det dyker upp för roligheter under höstterminen?

Jag ser till exempel att Wahlströms återsläpper Bartimaeus-trilogin av Jonathan Stroud – jag har inte läst den, men hört bra om den och med tanke på att jag verkligen gillat det jag läst tidigare av Stroud (Lockwood och Co.) så kan det här bli minst lika trevligt.

Modernista släpper nästa Brandon Sanderson på svenska, med titeln ”Uppstigandets brunn” och med tanke på hur bra förra boken var så är det glädjande att de fortsätter utgivningen.

Gilla Böcker är nog det förlag som intresserar mig mest i höst. De har ett par riktigt intressanta titlar på gång, dels Christoffer Carlssons första ungdomsbok ”Oktober är den kallaste månaden”, men också en ny Sara Ohlsson och debutanten Elin Säfström som kommer med en urban fantasy med nordisk folktro i botten. Jag gillar tomtar och troll. Det kan bero på att jag bor och jobbar i John Bauer-country.

På filmfronten är det som vanligt JÄTTEMEGAFRANCHISE-fest. Jag peppar stenhårt på ”Doctor Strange”, men kanske ännu mer på ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” och ”Rogue One: A Star Wars Story”. Däremot är jag lite mer skeptisk mot Tim Burtons filmatisering av ”Ms. Peregrines hem för besynnerliga barn”, dels för att Burton inte gjort en bra film på åratal men också för att de verkar ha ändrat en hel del från böckerna, men vi får väl se. Jag kommer att se den, det är liksom ingen tvekan.

Och just det, en sak till…

Vi ses väl på bokmässan? Jag åker dit för första gången i år och har redan bestämt mig för att hälsa på en del kändisar. Några ska jag till och med äta frukost med på fredagen…

En reaktion på ”David leker spågubbe

  1. Jag läste första den första Bartimaeus-boken när den kom på svenska, och gillade den jättemycket, men av någon anledning läste jag aldrig de andra böckerna i serien… Men tror också att det är något att se fram emot!

    Däremot är jag mer tveksam till Ms. Peregrines hem för besynnerliga barn, jag tyckte inte riktigt att boken levde upp till mina förväntningar …

    Tjoho för Bokmässan! Jag ska också dit, så vi syns kanske i vimlet på mässgolvet. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s