Satan i gatan

Jag fastnade lite för Lucifer igår. Ingen fara, det låter värre än vad det är. Jag gillar liksom inte ens mer än ett par black metal-band.

Jag menar tv-serien Lucifer. Premissen är tillräckligt tramsig för att jag ska gilla den – Lucifer har tröttnat på sitt jobb som härskare över helvetet och tar helt enkelt och pressar några vita skjortor, måttbeställer några kostymer och flyttar till Los Angeles (var annars?) och öppnar nattklubb (såklart). Den är löst baserad på den Lucifer-karaktär som återfinns i Neil Gaimans ”Sandman” och som dessutom hade en fristående serietidning under en tid. TV-serien har dock troligen ganska få likheter med den tecknade versionen men det är vi ju vana vid, eller hur?

Så som serien är upplagd så landar den i någon sorts mix av Buffy, iZombie och valfri polisserie och som vanligt fullsmockad med löjligt vackra människor oavsett om de är poliser eller städare. Och en väldigt trevlig mix faktiskt!

Storheten ligger framförallt i huvudkaraktären som spelas av den brittiske skådespelaren Tom Ellis – han ser ut EXAKT så som åtminstone jag tänker mig att Lucifer skulle se ut i mänsklig skepnad. Alltid med en rolig replik på gång och en… eh… djävulskt lurig blick. Han ser ut att stortrivas på jobbet minst sagt.

200

Det finns en risk att det blir lite för mycket polisserie och för mycket oneliners, men serien har blivit förnyad så det finns uppenbarligen kvaliteter i den. Och i säsong två kommer ingen mindre än Charisma Carpenter från Buffy och Angel…

2 reaktioner på ”Satan i gatan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s