Vi behöver ett nytt ord.

Att sitta och blogga är ofta ett ganska ensamt tragglande. Har man tur dyker det upp en kommentar nån gång i månaden, och kanske har man lite utbyte med nån på sociala medier men då är det ju ändå oftast andra bokbloggare man pratar med. Så är det i alla fall för mig.

Då är det ju roligt när författare och/eller förlag uppmärksammar en och kanske använder nån av ens omsorgsfullt ihoprafsade meningar på omslaget eller nån webbsida eller så. Jag har samlat de som jag har stött på under fliken ”wall of fame”.

Men kan vi prata om ordet ”blurb” som vi så gärna använder? Jag förstår ju att ”citat” kanske inte känns helt klockrent heller, men ”blurb” låter ju mer som ett ljud som kommer när man har problem med magen än nåt som är värt att lyfta fram.

Kan vi inte hitta på nåt bättre? Jag tycker verkligen att vi behöver ett nytt ord för det här.

En reaktion på ”Vi behöver ett nytt ord.

  1. Problemet är att många gör som jag, läser bloggar mellan annat. Mellan frukost och jobb, på lunchen, mellan ärenden på arbetet, på mobilen under kafferasten osv. När jag stöter på något intressant ( vilket händer ofta ) så tänker jag att åh, det där ska jag kommentera ikväll. Hemma, i lugn och ro. Och i 99% av fallen glömmer jag bort det sen tyvärr.

    Blurbar är kul men jag hade faktiskt glömt bort att kolla av läget under flera månader. så det blev lite av en chock när jag var i bokhandeln senast och upptäckte en ny blurb. Vilket fick mig att leta efter fler och där fanns de ju. En hel hög av dem. Och det är ju kul, det kan man ju inte förneka. Ordet blurb verkar vara engelskt, men vet inte riktigt var det kommer ifrån eller vad det egentligen betyder.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s