Random funderingar

 1. Ibland undrar jag om jag siktar för högt med att hålla kurser i Skype eller IT-introduktioner för nya studenter. Det här med ”daaaaata” kanske är alldeles för avancerat. Speciellt när det största problemet verkar vara att förstå hur en vanlig klocka fungerar. Jag vet att jag inte alltid är jättepunktlig. Men jag är inte heller en sån som medvetet missbrukar eller misstolkar det här med stora och lilla visaren och hur det förhåller sig till ”att när klockan är en viss tid så ska jag vara på en viss plats”.
 2. Jag sprang på ett recept på makaronipudding där man rekommenderade lingonsylt som tillbehör? What? Nån annan som stött på det här?
 3. Jag gillar den här lilla trenden med att dra in mer tomtar och troll och annat oknytt i svensk fantasylitteratur. Vi behöver egentligen inte vampyrer och annat krafs när vi har så många spännande figurer själva i den svenska folktron. Se exempelvis ”Vattnet drar”, ”En väktares bekännelser”, ”Djupgraven” osv.
 4. Årets smak på Skumtomtar, ”Tomtegröt och kanel”? Är det bara en tidsfråga innan vi landar på senapssillen eller?
 5. Kanske har jag tur, men just nu känns det som ett rätt bra flow i läsandet. Kul böcker, bra tempo. Bäst att njuta så länge det varar.

Jaha, läget med er då? Imorgon kommer det förresten en recension igen.

9 reaktioner på ”Random funderingar

 1. Jag håller med Bam, skumtomtar är äckligt, alltid. Och Makaronipudding äter man med jordgubbssylt, det vet ju alla. Precis som med blodpudding och rårakor. Och vampyrer och zombies är fortfarande mina snuttefiltar, alltid.

  Gilla

   1. Lingonsylt ar the go to tillbehör. Men det är ju säkerligen en Norrlands-grej. Förr var ju lingonsylt dyrt som attan söderöver pga dålig tillgång på lingon. Vi åt det till allt. 😀 (Jag brukar alternera, mina barn vill gärna ha sylt OCH ketchup… Hurv!)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s