Astrid: Vulkanmånens kult

astridFörfattare: Kim W. Andersson

Beskrivning: ”Hon var bäst i klassen. Den galaktiska koalitionens toppstudent. Hennes framtid var utstakad och hennes mål var inom räckhåll. Hon skulle bli en av koalitionens elitagenter: en Galaktisk Fredsskipare.

Nu, ett år senare, driver hon genom rymden och tar skitjobb för usel betalning. Utskämd, vanärad och utan någon chans att nå sin dröm – tills hon får ett specialuppdrag från sin forna kommendör. Tillsammans med sin gamla klasskamrat Ulf och skolan nya stjärnskott Isobel, måste Astrid bekämpa jättelika insekter, en brutal kult och uråldrig ondska på en okänd vulkanisk måne.
Ska hon lyckas med sitt livsfarliga uppdrag, och få en ny chans att tillhöra galaxens främsta?”

Omdöme: Kim W. Andersson gör mig glad. Det gör han genom att vara en svensk serietecknare som hellre går i den amerikanska skolan än den svenska självbiografiska svartvita serietecknarskolan. Amerikanskt och färgglatt har alltid varit min grej. Dessutom kan karln teckna.

”Astrid” är alltså rymdopera av det klassiska slaget. Det doftar Linda och Valentin blandat med Saga och Mass Effect och är precis så där tramsigt högtravande med en massa konstiga figurer med valfritt antal spetsiga öron eller tentakler/armar och sånt där som det ska vara. EXAKT så som det ska vara alltså. Fantasifullt, färgglatt och tydlig kärlek till genren. Jag tänker mig att Kim och jag har en hel del gemensamt när det gäller vad vi läst och sett genom åren.

Allting är väldigt snyggt och vältecknat, precis som jag förväntat mig efter att ha läst exempelvis ”Alena”. Dessutom a är att det är tydligt att det finns en större plan, en betydligt längre berättelsebåge utöver berättelsen om kulten på vulkanmånen. Det finns kanske inget som överraskar i berättelsen, men det är ett gediget hantverk av någon som verkligen kan och vill förmedla sin egen vision, och det är värt extremt mycket.

Finns att köpa från förlaget, Bokus, Adlibris och sånt där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s