Kommer inte på en fyndig rubrik

Jag har fått för mig att jag i researchsyfte kanske ska läsa om några böcker. Dels för att se hur ända in i norden respektive författare gör, och dels för att se till så att jag inte omedvetet nallar för mycket. Jag vet att jag oundvikligen kommer att göra det, men det kunde ju vara kul att nån gång vara medveten om vad man håller på med. Omväxling förnöjer sägs det.

Men på tal om att sno saker, så länge jag inte skriver nåt på låtsasnorska får det väl anses som ett steg i rätt riktning.

Jag läser faktiskt inte om böcker annars så bara den grejen är lite ovan för mig. Jag har ju alltid satsat på att läsa nytt enligt ”så mycket böcker så lite tid”-principen, om inte annat så för att beta av recensionsexemplaren. Den högen är förvisso onödigt stor ändå, men jag får väl växla lite.

Paradoxalt nog så jobbar jag inte alls efter samma princip när det gäller film – där är det liksom helt ok att slänga in en Star Wars eller Indiana Jones-film igen. Och igen. Och igen.

Vilket för övrigt påminner mig om att jag inte har Indiana Jones-filmerna på blu-ray.

Hur gör ni? Finns det böcker ni läst om tills sidorna trillar ut eller är varje bok en sommarkatt?

4 reaktioner på ”Kommer inte på en fyndig rubrik

 1. Jag är en riktig omläserska. Det har blivit så himla mycket Terry Pratchett, Harry Potter och Mumin genom åren att jag skäms. Faktum är att jag är fruktansvärt illa inläst på nästan alla andra fronter. Har dock blivit något bättre på att läsa sedan jag blev publicerad själv, inte minst för att jag inte vill stå där på bokmässan och förlagsfesterna och inte ha läst något av de författare jag träffar – det skulle kännas förfärligt oartigt. Men hyfs åsido, så är jag väldigt glad över att jag i någon mån öppnat min slutna bokvärld p.g.a. detta.

  Gilla

  1. Kände igen det där om bokmässan, det var väldigt skönt att kunna säga ”jo, men DIN bok har jag läst” istället för ”nääe, aldrig hört talas om”.

   Gilla

 2. I jobbet (bibliotekarie) läser jag mest nytt, eftersom det finns på tok för mycket.

  Privat läser jag mest nytt, men när jag mår dåligt så kryper jag alltid ner i sängen med samma böcker. Som en litterär snuttefilt ungefär.

  Sedan händer det att jag läser om böcker även när jag mår bra. Och det är då jag läser om de bästa böckerna jag kan tänka mig. Då är det mycket klassiker (Vonnegut eller Kafka) eller favoriter som det var ett tag sedan (och då blir det allt från Sagan om ringen till Snow Crash).

  Gilla

 3. Jag läser om som avkoppling! Att läsa om Harry Potter t ex är en enda lång, lustfylld vila för hjärnan. Känns det som. Händer även att jag läser om för att jag vill komma i stämning (om jag känner för att böla kan det t ex bli Innan jag dör eller I taket lyser stjärnorna), eller bara för att vissa böcker är så otroligt bra.

  Sen är det klart att man tappar lästid man kunde lagt på nytt, men är inte alltid sugen på att läsa nytt (även om det känns konstigt att erkänna just nu när jag är SUPERLÄSPEPP!).

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s