Everything, everything. Verkligen.

Trailern för filmen ”Everything, Everything” damp ner nyligen. Jag gillade boken och tyckte att det var himla trevlig myspysläsning, helt utan mobbade barn med automatvapen som omväxling.

Och det ser ju bra ut, det gör det. Karaktärerna ser ut som de ska, huset och allt ser fint ut. Och det verkar vara väldigt troget boken.

Jag har bara ett problem. Jag har redan sett hela filmen. Genom trailern.

Nån klåpare, hädanefter kallad ”praktikanten”, har ju klippt en trailer som är nästan två och en halv minut och då lyckas man faktiskt visa i princip ALLT.

Praktikanten tog alltså titeln bokstavligt när hen klippte trailern och det är ju förstås lite trist för de som inte läst boken och tänkt att se filmen.

Här får ni alltså snabbversionen istället för att plöja igenom ett par hundra sidor döda träd:

 

9 reaktioner på ”Everything, everything. Verkligen.

 1. Hatar sånt. Hur tänker folk? Trailer-skapande är förvisso en konst, men lärlingarna får väl klippa trailer som visas bara för mästern innan de skrotas. Lite som bokbaksidor som tar upp händelser som kommer mer än 100 sidor in. En anledning till att jag gärna köper böcker bara pga rekommendation och snygga framsidor…

  Gilla

  1. ja, det finns nån parallell där med bokbaksidorna.

   Det finns ju också det där problemet med när praktikanten får göra omslaget för att hen ”kan det där med data”… uhuuu.

   Gilla

 2. Har precis hittat en ny avart inom marknadsföringsspoilandet – läste ”Emperor of the Eight Islands” av Lian Hearn (och nej, jag gillade inte så där värst) som inleds av en 3-4 sidor lång personförteckning. Sånt är väl praktiskt, och vanligt förekommande särskilt i episk fantasy, och särskilt här eftersom det finns ungefär 38 000 olika japanska namn i olika kombinationer att hålla reda på. Men den där personförteckningen, som kommer först i boken, beskriver alla personers roller och relationer – långt innan de kommer fram i boken! Vi får till exempel innan vi ens börjar läsa boken veta vem som kommer att bli huvudpersonens fru (de är bara barn när det börjar) och till och med vad deras barn kommer att heta. Alltså…?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s