Jag har väldigt dålig koll på Stephen King.

Det är mycket Stephen King just nu. Först kom ju trailern till nya versionen av ”Det”, ni vet den med den läskigaste clownen sen nån kom på hela konceptet med clowner överhuvudtaget, och nu damp det ner en trailer för ”The Dark Tower”. Jag har läst väldigt lite av herrn, i princip bara ”Pestens tid” och sett några filmer. Själv är jag ju av den åsikten att de allra bästa Stephen King-filmatiseringarna är de som har så lite som möjligt med övernaturligheter att göra som exempelvis ”Nyckeln till frihet” eller ”Stand By Me”. Sån är jag – pretentiös. Men det vet ni ju säkert redan.

Det allra tuffaste med trailern för ”The Dark Tower” är varken Matthew McConaugheys snitsiga kostym, inte heller hur Idris Elba laddar sina revolvrar snabbare än Lucky Luke. I stället är det det här som flashar förbi i ett par sekunder i trailern, nåt som uppmärksammades av bland annat Gamereactor:

shining

Hotellet från ”The Shining”!

dark-tower-pennywise

Ballonger! Pennywise!

Himla fint, eller hur?

På tal om skräck läser jag förresten ”Jorden vaknar” av Madeleine Bäck just nu. Den är SKITÄCKLIG, fast på det bra sättet.

4 reaktioner på ”Jag har väldigt dålig koll på Stephen King.

  1. Läste MASSOR av Stephen King när jag var tonåring, men sedan har ju åren gått … Typ, gulp, tjugofyra (24!!!) år! Efter det har jag nog missat en del. The Dark Tower-serien har jag läst alla delar av fram till absolut sista, där jag lade ifrån mig boken för gott efter en scen som krossade mitt hjärta. Men de av dig nämnda ska definitivt ses!

    Gilla

  2. Ääääälskar Madeleine Bäck! Jag var i skogen några dagar efter att jag läst klart Jorden vaknar. Jag tittade mycket misstänksamt på all mossa… blärk

    Gilla

  3. Det där är ju nästan det roligaste med Stephen King, att många (alla?) av hans böcker hör ihop på något vis och det förekommer ständiga blinkningar till andra böcker som han skrivit. Ett ord klottrat på en vägg, en symbol, en karaktär som skymtar förbi… Jag älskade The Dark Tower, det är nog en av mina största läsupplevelser, men lyckades få slutet spoilat för mig och blev så sur att jag inte läste klart alla böckerna ändå. :-/

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s