Det här har aldrig hänt förut.

Kära frågelådan.

Jag har ett problem.

Det känns jättekonstigt i kroppen.

Det här har faktiskt aldrig hänt förut. Jag har hört att det hänt andra, men aldrig mig.

Jag satt på tåget hem i förra veckan och plötsligt bara hände det.

Jag tappade all lust att läsa en bok.

David Levithan är ändå en sån författare som jag tycker väldigt mycket om. Jag tyckte väldigt mycket om första boken (och kanske är det just därför). Jag läser på engelska vilket alltid är att föredra när det gäller herrn.

Men jag kommer ta mig tusan inte in i ”Another day”. En anledning är så klart att det var ungefär tusen evigheter sedan jag läste ”Every day” och knappt kommer ihåg vad som hände i den mer än att den var bra, men allra mest är det känslan över att den känns så onödig.

Den behövs ju inte? Är det nån som läst boken och som kan berätta för mig om det är värt att läsa om första för att sen ge sig på den här igen? Eller ska jag bara lägga ner den och läsa nåt annat istället?

Vad ska jag göra?

Tacksam för svar.

 

3 reaktioner på ”Det här har aldrig hänt förut.

  1. Kära brevskrivare,
    Du är helt normal. Detta problem drabbar många läsare i världen och det är absolut ingenting att oroa sig för, ska du se. När den här känslan (i mitt tycke befogade p.g.a onödig bok) infinner sig är det bäst att lyssna på sig själv och säga nej. Gränssättning är viktigt för ditt eget välmående och du kommer att känna dig bättre efteråt. Så lycka till nu och läs A lover’s dictionary av D Levithan istället.

    Gillad av 1 person

  2. Som jag minns det var det i princip bara en upprepning av första boken fast ur tjejens perspektiv, vilket iofs var lite intressant, men knappast värt att läsa om första boken för om du inte vill/orkar. Men visst är tanken lite intressant, typ hur man själv skulle reagera om man hade varit hon. Hur man reflekterar kring betydelsen av kön/könsindelning/utseende eller om man bara skulle köpa konceptet och falla för personen inuti och skita i vilken kropp den befann sig i. Sammantaget tycker jag böckerna väcker en del reflektion just kring de här begreppen som jag tror skulle vara nyttig ex för högstadieelever att fundera kring.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s