Nu får ni döma boken efter omslaget!

Det hör till ovanligheterna att jag begår blogg på en söndag.

Men så är det inte vilken söndag som helst – idag får nämligen omslaget till household name Anna Jakobsson Lunds nya bok visas upp:


Jag såg ett annat omslagsförslag tidigare som förvisso var snyggt, men som inte kändes helt rätt. Det här däremot harmonierar väldigt bra med hur jag uppfattar vad boken handlar om. Baksidestexten lyder nämligen:

”Midnattsklockan slår medan jag springer genom Kintoros sluttande gränder. Jag skulle ha varit på scenen nu, tagit emot de andra kemisternas applåder. Ingen hade vågat neka mig ett forskningsprojekt efter det här.

Jag borde ha stannat i bankettsalen, kontrollerat den skärande smärtan. Bröt den sig ut ur mig? Hur kunde den göra det?

Klackarna slinter mot gatstenarna och jag drar av skorna. Fötterna domnar bort, men jag stannar inte. Jag måste härifrån, måste byta om innan någon ser mig. Klänningen är kladdig av blod.

Equilibrium är berättelsen om Ari, som tvingas fly till rövarstaden Porto du Luando och söka skydd bland smugglare, nickelskojare och illusionister. Det är en roman om identitet och kön, vänskap och magi av författaren till den rosade trilogin om Systemet.”

Låter inte alls tokigt, eller hur? Boken kommer i oktober.

2 reaktioner på ”Nu får ni döma boken efter omslaget!

  1. Sjukt snygg! Har inte läst manuset den här gången, så jag har omslaget och baksidestexten att gå på och jag är så pepp på den här boken. Kan det bli oktober snart eller?!

    Gillad av 1 person

  2. Wow! Är själv helt ointresserad av omslag och läser aldrig baksidestexter (fråga mig inte VAD jag går på då – titeln?), men det här verkar ju otroligt spännande! Har inte läst Systemettrilogin. Dags nu, kanske.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s