Besynnerliga berättelser

besynnerliga-berattelser-av-millard-nullingsFörfattare: Ransom Riggs

Beskrivning: ”Kära läsare,

Den bok som du håller i din hand är endast avsedd att ses av besynnerliga ögon. Om det skulle falla sig så att du inte tillhör de förunderligas skara med andra ord, om du inte ibland råkar sväva ur sängen mitt i natten för att du har glömt att förtöja dig vid madrassen, drabbas av att eldslågor slår upp ur dina handflator vid olämpliga tillfällen eller tuggar din mat med munnen som du har i nacken så vill jag be dig att genast lägga tillbaka den här boken där du hittade den och glömma att det här någonsin har hänt. Var inte orolig, du kommer inte att missa någonting. Jag är övertygad om att du bara skulle tycka att de här historierna är konstiga, oroväckande och inte alls i din smak. Och dessutom har du inget med dem att göra.”

Omdöme: Det första vi kan säga är att om man inte läst Riggs övriga böcker så lägger man den här åt sidan och tar sig igenom originaltrilogin först, annars får man helt enkelt inte ut lika mycket av boken. Då tycker man nog mest att den är rätt konstig. Det lär man kanske göra ändå, men ni fattar nog poängen.

Till skillnad från trilogin är det här alltså en samling av kortare sagor eller berättelser som handlar om besynnerliga för besynnerliga. Vissa är bättre än andra men överlag är de faktiskt ganska småtrevliga och kul. Jag gillar framför allt den första med kannibalerna och de besynnerliga vars armar och ben kan växa ut om de huggs av – ni kan ju gissa vartåt det barkar…

Den är inte heller illustrerad på samma sätt som böckerna, inga konstiga foton här inte. I stället är den illustrerad med kopparsticksliknande teckningar och det funkar nästan ännu bättre.

Det är så klart en bok som är helt onödig och mest känns som ett enkelt sätt att casha in lite extra pengar på de redan frälsta men samtidigt är den som sagt ganska småmysig och snabbläst så har ni tid och pengar över så är den inte alls ett dumt val.

Finns på Adlibris och Bokus etc.

En reaktion på ”Besynnerliga berättelser

  1. Själv tyckte jag att fotona var det enda som var riktigt bra med Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children. Gillade verkligen boken i början, men tyckte att den gick stadigt utför. Jag har bara läst halva Hollow City och kommer nog aldrig att komma längre med den. Filmatiseringen tyckte jag dock var ok.

    Hoppar även denna då.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s