Bra saker att veta innan du köper en elscooter

Om du har bestämt dig för att köpa en elscooter så kan vi börja med att säga att du har gjort ett bra val! Elfordon som t.ex. en elscooter och elcykel är ett av de bästa sätten att njuta av tiden utomhus samtidigt som de är väldigt effektiva transportmedel.

De passar också perfekt om du vill göra dig av med bensin- eller dieselbilen och gå över till att enbart använda fordon som går på el. Vi behöver ta hand om vår planet, och då kan dessa hjälpa till i en miljövänlig omställning.

Men innan du klickar på knappen som bekräftar din beställning så finns det ett par saker som du bör känna till. Vi vill nämligen hjälpa fler att ta bra köpbeslut när det gäller just elscooters då vi själva har varsin sådan, så det är helt enkelt något som ligger oss varmt om hjärtat.

Nu kör vi igång!

Hur lång räckvidd behöver du utifrån dina behov?

Vi rekommenderar att du har en ungefärlig uppfattning om hur långa körsträckor du beräknas ha, eftersom det hjälper dig att hitta en elscooter som passar dina behov. Detta är alltså något du bör ha koll på innan då det påverkar vilket urval som ”finns tillgängligt” för dig.

Men kom också ihåg att de med lång räckvidd vanligtvis är aningen dyrare också. Det blir med andra ord en balansgång mellan räckvidd och kostnad. Du vill ju inte köpa en elscooter med alldeles för kort räckvidd så att du inte kan köra de sträckor du vill, men samtidigt ska den helst inte kosta för mycket heller.

Tänk på detta när du kollar runt bland utbudet

Alla som funderar på att köpa den här typen av färdmedel vill såklart hitta både en kvalitativ och billig elscooter i Sverige. Det man ska komma ihåg är att kvalitativ och billig inte alltid är så lätt att få ihop tillsammans.

Men faktum är att om man bara tittar runt lite och jämför de tillgängliga utbudet så kan man troligtvis hitta en elscooter som både passar plånboken och de krav man har. Och enligt oss bör man inte snåla på kvaliteten när det gäller elscooters.

Vi rekommenderar dig därför att kolla runt både på nätet och i fysiska butiker så att du dels får en bra uppfattning om utbudet som finns, men också vad man kan förvänta sig prismässigt för elscooters i olika prisklasser.

Alla elscooters klassas inte som cyklar

Det är viktigt att notera att alla elektriska scooters inte klassas som vanliga cyklar. En eldriven scooter klassas enbart som en cykel om den inte når mer än 20 km/h och har en maximal effekt på 250 watt.

Om elscootern uppfyller kraven på en cykel gäller precis samma lagar som det gör för en vanlig cykel. Du måste bland annat alltså se till att fordonet har bromsar, ringklocka och fram- och baklyse ifall du vill kunna köra fordonet i mörker. Om du är under 15 år och kör måste du givetvis även använda hjälm.

Lämna en kommentar