Hur vi helst tillagar våra ägg

Hej igen! Idag tänkte vi snurra vidare på spåret där vi skriver om lite annorlunda saker än bara böcker och film. Vi tänkte faktiskt berätta lite om hur vi helst tillagar våra ägg.

Som du kanske känner till så är vi 2 stycken medelålderskvinnor som ligger bakom denna sajt. Vi heter Anna och Monica, och det är jag Anna som skriver detta blogginlägg idag.

Vi tänkte som sagt berätta om hur vi helst tillagar våra ägg. Anledningen till varför vi skriver detta blogginlägg är mest på grund av inspirationsbrist. Vi känner att vi måste publicera något och detta var det första som vi kom på.

Hur Anna vill ha sina ägg

Eftersom det är jag (Anna) som skriver detta blogginlägg och detta stycke kommer att handla om hur jag vill ha mina ägg kommer jag under detta stycke skriva i förstapersonsperspektiv.

Jag föredrar att göra äggröra när jag ska äta ägg. Jag gillar omelett också, men äggröra tar nog förstaplatsen ändå.

När jag gör äggröra brukar jag minsta vända mig av 4 ägg. Jag börjar med att vispa äggen med en gaffel, därefter heller jag ner lite mjölk i röran och visar sedan ytterligare. Plattan ska vara på 3/4 av maxvärmen. Äggröran åker sedan på stekpannan tillsammans med en klick smör och ska sedan stekas under vispning.

Det bara cirka 30 sekunder sedan är röran klar. Efter jag lagt på röran på tallriken saltar och pepprar jag också såklart.

Hur Monica vill ha sina ägg

Till skillnad från mig vill Monica ha sina ägg kokta. Hon har berättat att hon först tar ut äggen ur kylen och låter de ligga i rumsvärme i cirka 10 minuter innan hon fyller kastrull med vatten och sätter den på spisen.

När vattnet väl börjat koka lägger hon i även och sätter sedan en timer på 8 mindre och 11 sekunder. Under tiden plockar hon fram en skål och fyller den med vatten och is.

När 8 minuter och 11 sekunder gått lägger hon sedan i äggen i isbadet i cirka 2 minuter. Sedan äter hon äggen tillsammans med kaviar.

Lämna en kommentar