3 kultfilmer alla bör se

Kultfilmer finns det gott om. Sedan filmernas begynnelse har det dykt upp otroligt många olika klassiker. I denna artikel idag tänkte vi dyka lite närmare när kring just kultfilmer genom att lista 3 filmer, utan inbördes ordning, som vi anser att alla bör se.

Innan vi sätter igång tänkte vi att det kunde vara bra att först reda ut vad en kultfilm är för något då det inte är det lättaste och alla har kanske inte riktigt koll på definitionen.

Vissa menar på att en kultfilm är en film som många tycker bör vara en klassiker, men inte är det. Det finns dock de som menar på att en kultfilm är en film där skaparen av filmen kämpat mot oddsen, men trots detta fått ihop en riktigt bra film. Sist men inte minst finns det även de som menar på att en kultfilm är en film som är så dålig att den helt enkelt blir bra.

Vad kan vi dra för slutsater från detta då? Ja, att vad någon definierar som en kultfilm inte behöver vara det för alla andra. Hur som helst, nu sätter vi igång och tar en titt på listan!

1. Pulp Fiction

Det finns inte många filmer som har en så legendarisk kultstatus som Quentin Tarantinos stenhårda gangsterfilm Pulp Fiction.

Enligt många är detta en ”måste se”-film om man ska kunna få kalla sig själv en filmälskare. Vi på Oarya kan starkt rekommendera denna film då den verkligen är sevärd!

2. Dazed and Confused

Dazed and Confused blev trots de välkända skådespelarna i filmen inte en direkt succé på den vita duken. Filmen har dock sedan den släpptes blivit allt mer populär och anses idag enligt många som en av de största kultfilmerna vi har.

Filmen handlar om ett gäng studenter vars tankar kretsar kring fest och stök. Vi rekommenderar att du ger filmen en chans.

3. Scream

Scream bör definitivt nämnas när det kommer till kultklassiker.

De flesta känner förmodligen till den avlånga spökmasken som mördaren i filmen bär. Filmen har hela 3 uppföljare, men enligt de flesta är det den första filmen som är den bästa och mest sevärda.

Lämna en kommentar