Är det dags för oss att byta elavtal?

Hej på er alla! Hoppas ni mår bra och är friska. Jag och Monica mår bättre för varje dag som går då sommarn bara kryper närmare. Just nu är dock vädret väldigt frustrerande. Ena dagen kan det vara soligt och hur skönt som helst ute, medan dagen efter kan det snöa och var iskallt.

Vi var hursomhelst iväg på ett på ett virtuellt AW med våra kollegor förra veckan. Om ni inte visste det så jobbar faktiskt vi två på samma jobb. Eftersom det fortfarande är ett osäkert coronaläge så passar det ju inte att träffas fysiskt, och därför bestämde vi oss alltså för en virtuell träff istället.

Det var faktiskt mycket roligare än vad jag på förhand trodde att det skulle bli. Såklart hade det varit ännu bättre om vi kunde ses på riktigt, men det var som sagt det bästa alternativet med tanke på det läge vi befinner oss i.

Vi pratade om allt mellan himmel och jord med kollegorna, och faktum är att vi ett tag även kom in på ämnet elavtal och elbolag. Samtalsämnet gav mig och Monica en tankeställare och vi började fundera på om det kanske är dags för oss att byta elavtal. Vi valde därför att läsa på lite om detta och kände dessutom att det kanske kunde vara intressant att ta upp i ett blogginlägg.

Hur får man ett så lågt pris som möjligt?

Alla vill såklart få ett så billigt elavtal som möjligt, och detta är inget undantag för varken mig eller Monica. Vad vi kunde läsa oss till kan det finnas stora fördelar med att byta elavtal om man är ute efter att få ett lite lägre pris på sin elräkning. Det finns nämligen en hel del elbolag med nykundsrabatt, och den här rabatten brukar generellt sett kunna ligga på cirka 500 kronor.

Till vår förvåning finns det numera sajter på nätet som gör det superenkelt att kunna hitta just vilka elbolag som erbjuder detta. Elavtal24 är ett exempel på en sådan sajt som listar elbolag. De är helt oberoende och jämför elbolag så att du enkelt och smidigt ska kunna hitta det mest förmånliga alternativet för just din situation.

Se alltid till att välja ett elavtal

Du bör alltid göra ett aktivt val och välja ett eget elavtal. Om du inte gör detta kommer du bli tilldelad ett s.k. anvisat avtal som i de flesta fall är dyrare än om du hade valt något på egen hand. Detta är därmed något du bör undvika om du vill spara pengar.

Men trots detta faktum finns det många hushåll som har just ett sådant här anvisat avtal. När vi tittade runt på nätet och läste på om ämnet kunde vi se att det är ca 10% av alla svenska hushåll som har den här typen av avtal. Men som tur var så har varken jag eller Monica detta. Vi både hade faktiskt relativt förmånliga avtal men vi vill såklart ha ett lägre pris ändå, så vi kommer definitivt se över vårt elavtal och byta om det finns något ännu bättre.

Lämna en kommentar