Kommande och läsvärda böcker 2021

2021 är här och vi på redaktionen kan inte annat än vara glada över att det trista året 2020 äntligen är över. Corona-vaccinet börjar nu rulla ut och snart förhoppningsvis allting tillbaka till det vanliga igen.

Ett nytt år innebär även en hel del nya böcker att se fram emot att läsa. Vi har nedanför samlat ihop 3 olika böcker som ska släppas 2021 som vi ser lite extra fram emot att läsa.

Anledningen till att vi just valt ut böckerna nedanför är dels för att vi tror att böckernas handling ser ut att vara väldigt bra, men även för att vi gillar författarna till böckerna. Innan vi sätter igång vill vi påpeka att vi kommer lista alla böcker utan inbördes ordning.

Drunkna tyst 

Författare: Åsa Leijon

Åsa Leijon kommer nu i januari släppa sin debutroman Drunkna tyst. Boken kommer att handla om Jannica och hennes försvinnande. Berättelsen utspelar sig dock till största del ett år efter försvinnandet.

Misstänksamheten kring vad som egentligen hände med Jannica sprids i den lilla byn. Konstiga saker börjar ske och allt fler börjar sätta sig in i försvinnandet.

Som natten 

Författare: David Ärlemalm

I April ser vi väldigt mycket fram emot att få läsa David Ärlemalms andra roman. Denna bok kommer som hans första att skildra Stockholms skuggsida. Man kommer få följa med Asynja och hennes dotter som har denna skuggsida som deras verklighet.

De är ofrivilligt brickor i ett mörkt spel som de tyvärr inte kan ta sig ut ifrån. Boken är en berättelse om den brutalitet som är mångas verklighet, men även om vänskap och mänsklighet.

Vi röstar om vi saknar mamma 

Författare: Nina Pascoal

En bok som vi ser lite extra mycket fram emot detta år är bibliotekarien Nina Pascoals debutroman ”Vi röstar om vi saknar mamma”.

Boken handlar om tre systrar och en mamma som är iväg på en chartersemester. Dagarna är fyllda med sol och and medan kvällarna är fylla med uteliv, drinkar kärlek och sex. Vi vet ännu inte så mycket mer om denna bok, men vi ser väldigt mycket fram emot den.

Lämna en kommentar