4 bra böcker att kolla in

Det finns vissa saker som alla bör ha gjort. Till exempel gå ut grundskolan, käka pizza, och se filmen Nyckeln till frihet. Det finns även en hel del böcker som vi anser att alla bör läsa.

Anledningen till detta är för att de enligt oss och många andra är riktiga klassiker som bara måste läsas. I denna listar vi 4 böcker som vi anser att alla bör läsa. Såklart finns det en hel del andra böcker som också är läsvärda och som kan kallas för klassiker, men i denna lista har vi endast valt ut 4 av dem.

Låt oss ta en titt på listan!

Lysande utsikter 

Författare: Charles Dickens

I denna bok får du följa med den föräldralösa barnet Pips under hans uppväxt, från barndom till ålderdom. Enligt oss är detta en måste bok som alla bör läsa. Boken har ansetts vara ett mästervärk av både recensenter och inbitna fans av Charles Dickens.

Räddaren i nöden 

Författare: J.D Salinger

Detta är en bok som handlar om hur det är att vara tonåring och bli utstött och mobbad. Något som tyvärr många kanske kan känna igen sig i. Vi alla har varit tonåringar någon gång i våra liv, och denna bok kan hjälpa dig att hämta inspiration och visdom från din egen uppväxt.

På västfronten intet nytt

Författare: E.M. Remarque

Denna brutalt skildrande krigsboken handlar om andra världskriget och är enligt oss bland de tyngsta böckerna vi någonsin läst. Denna bok är ett praktexempel på hur ett rikt språk kan måla upp en brutal och mörk verklighet.

1984

Författare: George Orwell

1984 är en bok som utspelar sig i en dystopisk framtid där alla människor konstant är övervakade och kontrollerade av staten. Enligt oss är denna bok faktiskt nästan lite kuslig att läsa. Tänk om världen i framtiden faktiskt kommer se ut som den skildras i boken.

Många känner förmodligen till denna bok från grundskolan. Boken var nämligen väldigt populär förr och lästes därför i många skolor runtom i hela Sverige.

Lämna en kommentar