Såhär skapade vi vår sajt

Att börja blogga är väldigt roligt. Vi känner verkligen att bloggandet fyllt ett tomrum i våra liv som vi idag inte skulle kunna byta ut mot någonting.

En fråga som vi ofta får inskickad från våra läsare är hur vi skapade vår blogg. Vad vi kan förstå efter att ha läst alla meddelanden som skickats in verkar det som många av er också vill komma igång med att blogga. Det är ju hur roligt som helst att höra!

Det finns flera olika sätt som man kan göra för att skapa sig en webbplats som man kan blogga på. Vi har använt oss av plattformen WordPress, vilket vi är väldigt nöjda med. Och eftersom vi fått frågan hur vi skapat vår sajt så många gånger kommer vi att besvara den i den här artikeln.

Nu sätter vi igång!

Registrera domänen och skaffa webbhotell

Det absolut första vi var tvungna att göra var att registrera vårt domännamn. När vi väl gjort det skaffade vi oss ett webbhotell och installerade sedan WordPress på domänen.

När vi valde vilket webbhotell vi skulle använda oss av tog vi en titt på Svenskawebbhotell.nu. Denna onlinetjänst kan nämligen vem som helst använda sig av helt kostnadsfritt för att jämföra olika webbhotell. Deras mål är att hjälpa dig hitta det perfekta webbhotellet baserat utifrån dina krav och behov.

De har gjort det superlätt för dig som är på jakt efter webbhotell att enkelt kunna ta del av en lång lista med olika alternativ, samt information om respektive webbhotell.

Hos Svenskawebbhotell kan man även ta del av annan information kring webbhotell som är bra att känna till. Faktum är att det kan vara lite svårt som nybörjare att sätta sig in i allt man behöver ha koll på, så då passar en sajt likt denna att kolla in.

Vi förstår dock att en del av er kanske känner att denna del av processen kan låta lite jobbig och strulig. Som tur är det möjligt att blogga utan att man behöver registrera ett domännamn och webbhotell. Med en bloggportal (t.ex. Blogger) slipper du nämligen detta och kan således börja blogga helt gratis och behöver heller inte sätta dig in i hur man registrera en domän eller skaffar ett webbhotell.

Börja designa webbsidan

När vi väl kommit igång med allting och hade installerat WordPress på webbsidan satte vi direkt igång med att börja designa den. När man använder sig av WordPress måste man använda sig av teman, och vi valde då att installera temat GeneratePress.

Detta tema är enligt oss det bästa. Detta dels på grund av att sajten blir snabb men också för att det enligt oss är väldigt enkelt att designa med detta tema. Själva designen tog inte mer än några timmar att slutföra och då är vi inte heller några rutinerade personer inom webbdesign. Så om vi kan så kan även du!

Lämna en kommentar