Våra erfarenheter av att anlita takläggare

När Monica och jag började inse att det var dags för oss att byta tak på våra bostäder insåg vi direkt att vi både skulle behöva hjälp från en riktigt duktig takläggare. Båda våra hus hade gamla tak som sjöng på sista versen och vi var medvetna om att det inte var ett jobb vi kunde göra själva helt enkelt.

Men hur var får upplevelse av att anlita en takläggare Huddinge då? Ja, idag tänkte vi dela med oss utav vår upplevelse från just detta.

Skönt att låta proffs sköta jobbet

Monica och jag insåg snabbt att det var en enorm lättnad att låta proffsen sköta jobbet. Ett takbyte är en en invecklad process som kräver expertis och erfarenhet, något som vi helt klart saknar.

Det var skönt att veta att våra hem var i trygga händer. Vi kunde lita på att takläggarna visste vad de gjorde, vilket gav oss en känsla av trygghet. Det var också en lättnad att inte behöva oroa oss för säkerhetsrisker. Att arbeta på höga höjder kan vara farligt om man inte vet vad man gör, och det var inget som varken Monica eller jag kände oss trygga med att göra.

Viktigt att skriva avtal

Vi uppmanar alla som står i tankarna på att anlita en takläggare att skriva avtal med hantverkaren.

I vårt fall skrev vi ett detaljerat avtal med vår takläggare. Avtalet specificerade allt från arbetsbeskrivning, materialkostnader, arbetskostnader, start- och sluttid för projektet till betalningsvillkor. Detta gav oss en tydlig översikt över vad vi kunde förvänta oss och vilka våra rättigheter och skyldigheter var i samband med takbytet.

Även om det kan kännas formellt och kanske till och med onödigt att skriva avtal, kan vi inte nog betona dess betydelse. Det ger dig en trygghet och säkerhet i att veta exakt vad du betalar för och vad du kan förvänta dig av takläggaren. Dessutom ger det dig en starkare ställning om något skulle gå fel eller om det uppstår en tvist.

Se upp för fuskbyggare

Trots att vi både överlag har haft goda erfarenheter av att anlita takläggare, är vi väl medvetna om att det finns fuskbyggare där ute. Vi stötte på några företag som hade ett par varningssignaler under vår urvalsprocess som vi höll oss undan ifrån.

Därför uppmanar vi alla som står inför detta beslut att inte anlita första bästa takläggare som du kommer i kontakt med. Se till att jämföra olika företag och om du får en dålig magkänsla är det bäst att vända dig till en annan firma.