Vi har skaffat solceller

Hej vänner! Vi är återigen tillbaka med ett rykande färskt blogginlägg. Den här gången har vi goda nyheter att dela med oss av – vi har nämligen skaffat solceller!

Det är faktiskt något som både jag och Monica tillsammans med våra respektive sambos funderat och tänkt länge på eftersom vi vill bli mer hållbara och mindre beroende av våra elavtal.

Det har verkligen varit en spännande process att undersöka olika alternativ och slutligen bestämma oss för det här steget. Visst har den initiala kostnaden varit stor, men både Monica och jag är säkra på att detta kommer vara en investering som kommer vara lönsam i längden.

Dyra elpriser

En av de stora anledningarna till varför vi valde att skaffa solceller var på grund av de dyra elpriserna som vi sett under den senaste tiden här i Sverige. Vi hade länge funderat på hur vi skulle kunna minska vårt elavtryck och samtidigt spara pengar på elräkningen.

Efter att ha undersökt olika alternativ kom vi fram till att solceller skulle vara den bästa lösningen för oss. Vi hoppas att solcellerna kommer att hjälpa oss att minska våra elkostnader och bidra till en mer hållbar framtid, och som det ser ut just nu känns det riktigt bra att ha våra solceller på plats.

Monica var tvungen att lägga om sitt tak

Innan Monica kunde installera solpaneler på sitt hus så var hon tvungen att lägga om sitt tak. Det visade sig att taket var i dåligt skick och behövde repareras innan panelerna kunde monteras. 

Detta innebar såklart en liten extra kostnad och extra arbete som hon inte hade räknat med, men hon kände att det var viktigt att få det gjort innan installationen av solpanelerna gjordes.

Eftersom att Monica bor nära Lidingö kollade hon runt på nätet efter takläggare Lidingö. Hon hittade några företag som såg intressanta ut och gjorde därefter lite research för att kunna ta ett så bra beslut som möjligt. För att kunna installera solceller var hon tvungen att lägga om taket och detta fick hon alltså bra hjälp kring.

För min egen del så behövde jag inte göra några reparationer på mitt eget tak innan solcellerna installerades vilket underlättade processen något.

Vad kostade våra solpaneler?

Vi vet att vi till följd att publicera detta blogginlägg kommer få en hel del frågor gällande hur mycket våra solcellsanläggningar kostade. Och för att spara oss en hel del tid tänkte vi dela med oss av detta helt transparent här.

Den totala kostnaden för våra nya solpaneler skilde sig cirka 15 000 kr. För mig kostade min anläggning cirka 90 000 kr inklusive moms, medan Monicas anläggning kostade cirka 105 000 kr inklusive moms. Detta är faktiskt en bra bit under vad snittpriset för anläggningar brukar kosta, men eftersom att vi bor i relativt små hus så kunde vi båda hålla priset nere.

Vi hoppas att du tyckte om att läsa vårt blogginlägg om installation av solpaneler! Vi kommer att lägga upp uppdateringar i framtiden, så håll ögonen öppna! 🙂