Kan man kolla på den amerikanska versionen av Netflix?

Kanske känner du till att det finns olika versioner av Netflix? Det finns till exempel en svensk variant och även en amerikansk variant. Det som många kanske inte känner till med detta är att utbudet på de olika versionerna av Netflix kan skilja sig en hel del mellan varandra.


Varför skiljer sig innehållet då? Som du kanske kan räkna ut handlar det såklart om pengar. Netflix köper nämligen inte rättigheter för filmer och serier globalt, utan istället per land. Det är helt enkelt lönsammast att göra så.

Och eftersom Netflix vet att de kan tjäna mer pengar på den amerikanska marknaden än den svenska kan de alltså använda en större budget där när de ska köpa rättigheter till filmerna och serierna.

Frågan vi tänkte besvara idag är följande: går det att ta del av den amerikanska versionen av Netflix även om man inte befinner sig där?

Nu tar vi en titt på hur det ser ut gällande detta!

Skaffa VPN

Det enkla svaret på den här frågan är: ja, det är fullt möjligt!

Men hur gör man detta då? Jo, för att du ska kunna ta del av denna version måste du se till att skaffa dig en VPN, eller ett Virtuellt Privat Nätverk som det är en förkortning för.

En VPN används främst som ett system för att göra så du kan surfa säkert på nätet, genom att kryptera din internettrafik. Det fina med detta är att du kan ändra så att du kan få det att se ut som att du befinner dig i USA, och du kan då ta del av den amerikanska Netflix-versionen.

Det finns idag en hel del olika VPN-tjänster som man idag kan välja mellan. Om du vill skaffa en VPN för att kunna streama den amerikanska Netflix rekommenderar vi att du skaffar en VPN med snabb laddningstid, och som inte har någon begränsning i datamängd. För som du kanske känner till så används det en hel del data av att streama film.

Lämna en kommentar